Interbank verlaagt rentetarief

Interbank verlaagt rentetarief voor bestaande Doorlopend Krediet klanten!

Interbank verlaagt per 14 december 2016 voor een deel van uw klanten met een Doorlopend Krediet het rentetarief. Interbank geeft aan dat door de overgang naar een nieuw informatiesysteem voor klantgegevens, producten en betalingsverkeer de beheerkosten voor dit deel van de portefeuille gedaald zijn. Het gaat om al wat langer lopende leningen, echter Interbank kan niet concreet zeggen om welke klantgroepen het gaat.

Ondanks de renteverlaging blijft het maandbedrag van uw klant hetzelfde. Maar omdat het rentedeel kleiner wordt, wordt het aflossingsdeel groter. Klanten die voor een renteverlaging in aanmerking komen, hebben inmiddels een brief van Interbank ontvangen.

Kenmerken Doorlopend Krediet

Een Doorlopend Krediet betekent eigenlijk doorlopend extra financiële ruimte. Het is een vast leenbedrag waarvan u – tot aan uw limiet – doorlopend gebruik kunt maken, volgens de afgesproken voorwaarden. Het Doorlopend Krediet moet terugbetaald worden voor uw 68e. Het is belangrijk eerst meer informatie over het Doorlopend Krediet te lezen.

Het Doorlopend Krediet is geschikt voor:

  • klanten met een regelmatig terugkerende geldbehoefte.
  • klanten die ook regelmatig extra willen terugbetalen.
  • klanten die minimaal 21 en maximaal 59 jaar oud zijn.

Het Doorlopend Krediet is minder geschikt voor:

  • klanten die op zoek zijn naar zekerheid: een vaste looptijd en een vaste rente.

Meer weten?

Wanneer u na het lezen van dit artikel vragen heeft neem dan gerust contact met ons op.

Bron: Interbank