Alarm AFM over sluwe kredietaanbieders

AFM waarschuwt!

Toezichthouder AFM waarschuwt voor slimme aanbieders van kredieten, waar consumenten zich aan kunnen branden. Velen zijn er financieel mee het schip in gegaan. De AFM zegt regelmatig meldingen te krijgen van consumenten over illegale kredietaanbieders.

Deze ‘sluwe verkopers’ adverteren volgens de waakhond op het internet met aanbiedingen voor bijvoorbeeld het afsluiten van leningen zonder vereiste BKR-toetsing.

Verleid

De verleiding is groot om op deze aanbiedingen in te gaan, vooral als je al in een lastige financiële positie zit, aldus de Autoriteit Financiële Markten . Vrijwel direct wordt er aan de lener gevraagd om alvast de ‘kosten’ te betalen.Maar eenmaal betaald, ontvangt de lener het bericht dat de deal niet doorgaat of probeert de kredietaanbieder de lener te verleiden nog meer geld te betalen.

Duizenden advertenties

De Autoriteit Financiële Markten scant periodiek bepaalde websites op twijfelachtige kredietadvertenties. De afgelopen twee jaar heeft de AFM op deze manier ervoor gezorgd dat er bijna 180.000 advertenties zijn verwijderd.

bron: De Telegraaf 

Krediet-Mobiel

Krediet-mobiel is een website van assurantiekantoor Candor. Candor is opgericht in 2000. Candor heeft alle benodigde papieren om de mogen bemiddelen in consumptief krediet.  Wij werken samen met CFSN uit Hengelo. Hierdoor zijn wij in staat om één aanvraag tegelijkertijd te kunnen aanbieden bij meerdere banken en verzekeraars. Beiden zijn bekend bij de AFM en beschikken over de nodige papieren. Dit artikel laat maar weer eens zien hoe belangrijk het is om geld te lenen bij een goede partij. Mocht u meer willen weten dan neem dan gerust eens contact met ons op.