Alle vrijheid binnen uw kredietlimiet

Een Doorlopend Krediet biedt u alle vrijheid binnen uw kredietlimiet. Deze flexibele lening geeft u de ruimte om zelf te bepalen wanneer u geld opneemt en aflost. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag en u heeft de mogelijkheid om tussentijds boetevrij af te lossen. Met een Doorlopend Krediet heeft u altijd extra geld achter de hand.

Wanneer is een doorlopend krediet geschikt?

Het doorlopend krediet is het meest geschikt als u extra geld achter de hand wilt hebben. U spreekt een kredietlimiet af en tot deze limiet is het vrij om bedragen op te nemen en af te lossen. Deze leningsvorm kiest u als u voor langere tijd wat extra bestedingsruimte nodig hebt.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Leent u voor een specifiek doel? Bijvoorbeeld voor de aankoop van een koelkast? Dan kunt u beter een persoonlijke lening afsluiten. U leent het bedrag wat u nodig heeft voor het aankopen van de koelkast. Maar wilt u bijvoorbeeld een babykamer gaan inrichten? Dan geeft u meestal niet het hele bedrag in één keer uit. U koopt gedurende een periode spullen voor de inrichting. In dat geval kunt u beter een doorlopend krediet afsluiten. Het woord zegt het al: dit is een krediet dat doorloopt.

Hoogte doorlopend krediet staat niet van te voren vast

De hoogte van het doorlopend krediet staat niet van tevoren vast. Daardoor kan de duur van de aflossing variëren. Daarnaast kunt u (na een aflossing of als de limiet nog niet bereikt is) opnieuw geld opnemen met de kans dat er een restschuld overblijft. Daarom is het minder verstandig om een doorlopend krediet af te sluiten voor het kopen van zaken met een beperkte levensduur, zoals een auto. Een persoonlijke lening is dan een meer geschikte financieringsvorm.

Rente en aflossen bij een doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet bent u vrij om te kiezen wanneer u geld opneemt of aflost. U betaald rente over het bedrag dat u opneemt. Dat is wat u op dat moment leent. Hoe sneller u aflost, hoe minder rente u dus moet betalen. Wel is er altijd een vast aflossingspercentage, wat u elke maand verplicht moet aflossen. Dit bedrag kunt u daarna ook weer opnemen. De rente die u betaald over de lening is variabel, dit kan dus per periode verschillen.

Het gevaar van een doorlopend krediet is dat u altijd gemakkelijk extra geld kan opnemen. Bedenk altijd goed dat u over dat geld ook weer rente moet betalen. Soms kunt u dus beter even wachten met kopen, en in plaats daarvan een bedrag sparen. Dit is goedkoper dan gebruik maken van uw doorlopende krediet.

U mag altijd tussendoor extra aflossen. Hierdoor kunt u de lening stoppen wanneer u dat wilt. U lost het geleende bedrag en de te betalen rente af.

Voordelen doorlopend krediet

  • Alleen rente betalen over het opgenomen bedrag
  • Afgeloste bedragen weer opnemen
  • Voordelig aflossen van uw huidige lening
  • Mogelijkheid om tussentijds boetevrij af te lossen

 

geldlenenkostgeld