Een huis verkopen en met een schuld blijven zitten

Dit is het geval wanneer u uw woning verkoopt en met de opbrengst de hypotheek niet kunt aflossen. In dat geval heeft KredietMobiel wellicht de mogelijkheid om de restschuld om te zetten in een krediet. Deze lening blijft onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

Men zegt dan ook wel eens: Uw woning staat onder water. Met deze constructie is het dan toch mogelijk om u huis te verkopen.

Een restschuld bij het verkopen van uw huis?

Vele Nederlanders hebben tegenwoordig een restschuld wanneer de woning is verkocht of nog moet worden verkocht. Een verliesfinanciering kan er dan voor zorgen dat u het huis dan tocht kunt verkopen en wellicht een ander huis kunt kopen.

Cijvers restschuld

Er zijn duizenden Nederlanders die de maken hebben met een woning die onder water staat. Meerdere bronnen bevestigen dit probleem en een daarvan is de Vereniging Eigen Huis. De Vereniging Eigen Huis (VEH) kwam met een onderzoek naar buiten over de financiering van huizen in Nederland. Schrikbarende cijfers werden gepubliceerd, zoals die van de totale hypotheekschuld. Het blijkt dat de gehele Nederlandse hypotheekschuld in tien jaar tijd fors gestegen is met bijna 400 miljard euro, van 298 miljard naar 665 miljard euro. Ook in vergelijking met andere landen die te kampen hebben met de crisis die overgewaaid is uit de Verenigde Staten is het getal erg hoog te noemen.

Tegelijkertijd hebben Nederlandse huizenbezitters ook veel meer eigen vermogen. “Er wordt gezegd dat onze hypotheekschuld onhoudbaar hoog is”, zegt VEH-woordvoerder Hans André de la Porte. “Toch blijkt die schuld mee te vallen als je bedenkt dat daar dubbel zo veel eigen vermogen tegenover staat.” De fundamenten van de woningmarkt zijn dan ook ‘relatief goed’, concludeert de VEH. De hypotheekrente staat laag, de werkloosheid is te overzien en de meeste huiseigenaren hebben nog overwaarde op hun huis.

BRON WWW.METRONIEUWS.NL

Restschuld hypotheek

Door de crisis zijn de huizenprijzen enorm gedaald. Veel mensen hebben een huis die onder water staat. Een hogere hypotheek dus dan de waarde van de woning bij verkoop. Een verliesfinanciering kan de oplossing zijn. Het is geen makkelijk proces maar soms wel de moeite waard om te onderzoeken..

De adviseurs van KredietMobiel helpen u graag met informatie en aanvraag van een verliesfinanciering.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

geldlenenkostgeld